Sposób przygotowania:
Rodzynki w czkoladzie ciasto
Biszkopt:
cale jajka ubic z cukrem na puszysta masy,dodac olej ,na koncu produkty sypkie .Delikatnie wymieszac. Wylac na blache piec w tem 170C okolo 40 min.
Krem:
Z podanych skladnikow ugotowac budyn. Zimny utrzec z margaryna.
Polewa:
czekolady i margaryne ozpuscic w kapieli wodnej(do duzego garnka wlewamy wode do tego wstawiemy mniejsze naczynie z czekoladami i margaryna. Doprowadzamy do zagotowania wody.W ten sposob w drugim naczyniu rozpuszcza nam sie skladniki).
Odsaczamy rodzynki.
Biszkopt kroimi na dwa blaty.
Nasaczamy jeden blat sokiem z rodzynek i ankoholu ,kladziemy krem , przykrywamy drugim blatem Na wierz rownomierie ukladamy rodzynki, na nie wylewamy goraca polewe i smarujemy po rodzynkach tak aby wszystkie byly przykryte polewa. Smacznego.
cale jajka ubic z cukrem na puszysta masy,dodac olej ,na koncu produkty sypkie .Delikatnie wymieszac. Wylac na blache piec w tem 170C okolo 40 min.
Krem:
Z podanych skladnikow ugotowac budyn. Zimny utrzec z margaryna.
Polewa:
czekolady i margaryne ozpuscic w kapieli wodnej(do duzego garnka wlewamy wode do tego wstawiemy mniejsze naczynie z czekoladami i margaryna. Doprowadzamy do zagotowania wody.W ten sposob w drugim naczyniu rozpuszcza nam sie skladniki).
Odsaczamy rodzynki.
Biszkopt kroimi na dwa blaty.
Nasaczamy jeden blat sokiem z rodzynek i ankoholu ,kladziemy krem , przykrywamy drugim blatem Na wierz rownomierie ukladamy rodzynki, na nie wylewamy goraca polewe i smarujemy po rodzynkach tak aby wszystkie byly przykryte polewa. Smacznego.