Karola0

Karola0

Szef Kuchni
[Przepisów: 30]

Rogale babuni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rogale, które robiła moja babcia. Ulubione ciastka dzieci

Rogale babuni

Składniki:

Rogale babuni

 

 

Sposób przygotowania:

Rogale babuni
Cukier i palmę należy roztopić w garnku, długo mieszać. Potem ostudzić. Dodać do składników jajka. Mleko i drożdże rozpuścić na zimno. Potem dodać to do palmy z cukrem i mieszać na drobną masę, następnie dodać mąkę ciągle mieszając do uzyskania jednolitej masy.
Kulę włożyć do zimnej wody, tak długo aż podejdzie do góry i popęka. Podzielić na 4 części. Rozwałkować i dzielić na trójkąty, które należy wypełnić dżemem. Piec w 220 st C, aż do zarumienienia ciasteczek.