Sposób przygotowania:
Rogale babuni
Cukier i palmę należy roztopić w garnku, długo mieszać. Potem ostudzić. Dodać do składników jajka. Mleko i drożdże rozpuścić na zimno. Potem dodać to do palmy z cukrem i mieszać na drobną masę, następnie dodać mąkę ciągle mieszając do uzyskania jednolitej masy.
Kulę włożyć do zimnej wody, tak długo aż podejdzie do góry i popęka. Podzielić na 4 części. Rozwałkować i dzielić na trójkąty, które należy wypełnić dżemem. Piec w 220 st C, aż do zarumienienia ciasteczek.
Kulę włożyć do zimnej wody, tak długo aż podejdzie do góry i popęka. Podzielić na 4 części. Rozwałkować i dzielić na trójkąty, które należy wypełnić dżemem. Piec w 220 st C, aż do zarumienienia ciasteczek.