lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Rogale maślane z dżemem agrestowym i kiwi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 32
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Rogaliki robione pod wpływem impulsu , nie ma to jak zachciewajka wychodzi zawsze najsmaczniejsza . Do kawki idealne .

Rogale maślane z dżemem agrestowym i kiwi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rogale maślane z dżemem agrestowym i kiwi

 

 

  • przyprawa do dań słodkich ( 10 razy młynkiem przekręcić )

 

  • dżem agrest z kiwi "Owocowa Rozkosz"
  • Na wierzch:
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

Rogale maślane z dżemem agrestowym i kiwi
1. Wodę letnią wymieszałam z łyżką cukru czterema łyżkami mąki i drożdżami . 2. Masło rozpuściłam dodałam do niego zimne mleko i jajo , rozmieszałam. 3. Do miski Wsypałam mąkę zrobiłam dołek dodałam przyprawę do dań słodkich , wlałam rozczyn z drożdży po 15 minutach ( tyle wyrastały). 4. Dodałam wymieszane masło z mlekiem cukrem i jajem . 5. Wyrobiłam ciasto i zostawiłam je na godzinę przykryte ściereczką. 6. Wyrośnięte i wyrobione ciasto , podzieliłam na dwie części . 7. Rozwałkowałam ( 28 cm średnica). 8. Z jednej części wychodzi 8 rogali. 9. Kładłam łyżeczkę dżemu " zielonego" 10.Zwijałam rogale, smarowałam rozbełtanym jajem . 11. Piekłam 20 minut w 170 stopniach .
Rogale maślane z dżemem agrestowym i kiwi
Wodę letnią wymieszałam z łyżką cukru czterema łyżkami mąki i drożdżami . Masło rozpuściłam dodałam do niego zimne mleko i jajo , rozmieszałam.
Rogale maślane z dżemem agrestowym i kiwi
Wyrobiłam ciasto i zostawiłam je na godzinę przykryte ściereczką. Wyrośnięte i wyrobione ciasto , podzieliłam na dwie części .
Rogale maślane z dżemem agrestowym i kiwi
Rozwałkowałam ( 28 cm średnica). Z jednej części wychodzi 8 rogali.
Rogale maślane z dżemem agrestowym i kiwi
Kładłam łyżeczkę dżemu