Sposób przygotowania:
Rogale maślane z dżemem agrestowym i kiwi
1. Wodę letnią wymieszałam z łyżką cukru czterema łyżkami mąki i drożdżami . 2. Masło rozpuściłam dodałam do niego zimne mleko i jajo , rozmieszałam. 3. Do miski Wsypałam mąkę zrobiłam dołek dodałam przyprawę do dań słodkich , wlałam rozczyn z drożdży po 15 minutach ( tyle wyrastały). 4. Dodałam wymieszane masło z mlekiem cukrem i jajem . 5. Wyrobiłam ciasto i zostawiłam je na godzinę przykryte ściereczką. 6. Wyrośnięte i wyrobione ciasto , podzieliłam na dwie części . 7. Rozwałkowałam ( 28 cm średnica). 8. Z jednej części wychodzi 8 rogali. 9. Kładłam łyżeczkę dżemu " zielonego" 10.Zwijałam rogale, smarowałam rozbełtanym jajem . 11. Piekłam 20 minut w 170 stopniach .