Sposób przygotowania:
Rogale z nadzieniem krówkowym o smaku adwokata
Wykonanie: Do miski z rozczynem dodałam rozpuszczoną margarynę z jajem , mlekiem i miodem- rozbełtałam to- margaryna ma być ostudzona lekko. Ciasto wyrobiłam i zostawiłam do wyrośnięcia na godzinkę. Ciasto podzieliłam na połowę - z połowy wyszło 8 sztuk więc z całości wyjdzie 16 szt. Na każdy wycięty trójkąt kładłam łyżeczkę masy krówko wej o smaku adwokataZwinęłam rogaliki i położyłam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarowałam każdy rogalik rozbełtanym jajem. Piekłam 25 minut w 170 stopniach. Rada Jeśli nie macie stolnicy silikonowej , wystarczy cerata - idealna jest nie tzreba zbytnio podsypywać mąką .
marietta
lalunia
Pyszne nadzienie :)