Sposób przygotowania:
Rogaliki bez jaj
Drożdże rozkruszyć, posypać cukrem, mąką i zostawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać, wsypać do miski, dodać masło wyrośnięty zaczyn drożdżowy i śmietanę. Wyrobić ciasto
i włożyć do lodówki na 4 godziny. Po wyjęciu ciasto pozostawić
w temperaturze pokojowej na 1 godzinę. Następnie rozwałkować na placki, wyciąć kołka, które podzielić na osiem trójkątów. Na każdy trójkąt położyć troszkę dżemu zwinąć do środka.
Kłaść na wysmarowaną blaszkę i piec w gorącym piekarniku.
i włożyć do lodówki na 4 godziny. Po wyjęciu ciasto pozostawić
w temperaturze pokojowej na 1 godzinę. Następnie rozwałkować na placki, wyciąć kołka, które podzielić na osiem trójkątów. Na każdy trójkąt położyć troszkę dżemu zwinąć do środka.
Kłaść na wysmarowaną blaszkę i piec w gorącym piekarniku.