ciachoooo

ciachoooo

Starszy Kucharz
[Przepisów: 55]

Rogaliki Drożdżowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rogaliki Drożdżowe to jedyny przepis, który podaję na praktyce :D

Rogaliki Drożdżowe

Składniki:

Rogaliki Drożdżowe

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki Drożdżowe
Mąkę przesiać. Jajka umyć i przelać wrzątkiem. Śmietanę lekko podgrzać, rozkruszyć w nią drożdże i wszystko razem dokładnie wymieszać. Rozczyn delikatnie podsypać mąką. Roztopić w garnku masełko. Jabłka umyć, obrać, pokroić w półksiężyce. Gdy rozczyn wyrośnie do mąki dodać jaja i rozpuszczone masło. Połączyć w jednolitą masę. Blachę posmarować. Wyrobione ciasto rozwałkować po kawałku i podzielić na 6 trójkątów (takich około 7-10 cm wysokości). Na każdy trójkącik nakładać jabłka pokrojone w półksiężyce i zwinąć rogalik.
Piec w temperaturze 220-250 stopni na złoty kolor.