Sposób przygotowania:
Rogaliki drożdżowe bez jajek
Z podanych składników zrobić ciasto ( można wszystko oprócz mąki wymieszać mikserem , a następnie wyrobić rękoma z mąką) ja zmieszałam drożdże z mlekiem i cukrem i wlałam do mąki.
Podzielić ciasto na 3 lub 4 części, i rozwałkować na kształt koła podzielić za pomocą radełka na równe części , ja dzielę na 8, na każdy kawałek nakładać nadzienie i zwijać tworząc rogaliki, można wierzch posmarować białkiem ułożyć na blaszce do pieczenia, robiąc dość duże odstępy, ponieważ rożki podwoją swoją objętość pieczemy najpierw nastawiając piekarnik na 60stopni C ,i podpiekamy 15 minut aby podrosły, następnie podwyższamy temp. do 180st.C i pieczemy około 20 minut , pisze około bo trzeba pilnować , jak rogaliki będą rumiane są gotowe. Albo odstawić surowe do wyrośnięcia i piec normalnie:)Upieczone stydzimy, można później posypać cukrem pudrem , zrobić lukier albo polewę czekoladową.
Podzielić ciasto na 3 lub 4 części, i rozwałkować na kształt koła podzielić za pomocą radełka na równe części , ja dzielę na 8, na każdy kawałek nakładać nadzienie i zwijać tworząc rogaliki, można wierzch posmarować białkiem ułożyć na blaszce do pieczenia, robiąc dość duże odstępy, ponieważ rożki podwoją swoją objętość pieczemy najpierw nastawiając piekarnik na 60stopni C ,i podpiekamy 15 minut aby podrosły, następnie podwyższamy temp. do 180st.C i pieczemy około 20 minut , pisze około bo trzeba pilnować , jak rogaliki będą rumiane są gotowe. Albo odstawić surowe do wyrośnięcia i piec normalnie:)Upieczone stydzimy, można później posypać cukrem pudrem , zrobić lukier albo polewę czekoladową.