Sposób przygotowania:
Rogaliki kruche waniliowo - cynamonowe
Mąkę wymieszać ze zmielonymi migdałami i orzechami zmielonymi. Wyłożyć na stolnicę dodać miękkie masło, nasiona z laski wanilii, cukier oraz żółtka. Nożem posiekać i połączyć wszystkie składniki. Zagnieść ciasto. Uformować z niego wałek i podzielić na części. Z każdej z nich uformować rogalik. Tak przygotowane rogaliki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 14 minut w temp. 180 stop. C.
POSYPKA: Wszystkie składniki włożyć do szczelnego pojemnika. Zamknąć i trzymać je razem przez czas w którym robimy rogaliki. Gotowe rogaliki zaraz po upieczeniu posypać je posypką.
POSYPKA: Wszystkie składniki włożyć do szczelnego pojemnika. Zamknąć i trzymać je razem przez czas w którym robimy rogaliki. Gotowe rogaliki zaraz po upieczeniu posypać je posypką.