Sposób przygotowania:
Rogaliki półfrancuskie z masą orzechową
Przygotowanie:
Przygotować ciasto wg przepisu " Wieńce z Kruszonką". Przygotować nadzienie: orzechy zemleć,dodać białka,cukier i utrzeć na gęstą masę.Ciasto rozwałkować,pociąć na trójkąty.Na każdym trójkącie położyć trochę nadzienia,zrolować i uformować rogaliki.Ułożyć na posmarowanej tłuszczem blasze,przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.Posmarować rozmąconym jajkiem,posypać siekanymi orzechami i piec w bardzo gorącym piekarniku ( 250-300s.c) około 30 minut.
Przygotować ciasto wg przepisu " Wieńce z Kruszonką". Przygotować nadzienie: orzechy zemleć,dodać białka,cukier i utrzeć na gęstą masę.Ciasto rozwałkować,pociąć na trójkąty.Na każdym trójkącie położyć trochę nadzienia,zrolować i uformować rogaliki.Ułożyć na posmarowanej tłuszczem blasze,przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.Posmarować rozmąconym jajkiem,posypać siekanymi orzechami i piec w bardzo gorącym piekarniku ( 250-300s.c) około 30 minut.