Rogaliki półfrancuskie z masą orzechową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

kruche smakowite rogaliki z masą orzechową

Rogaliki półfrancuskie z masą orzechową

Składniki:

Rogaliki półfrancuskie z masą orzechową

 

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki półfrancuskie z masą orzechową
Przygotowanie:
Przygotować ciasto wg przepisu " Wieńce z Kruszonką". Przygotować nadzienie: orzechy zemleć,dodać białka,cukier i utrzeć na gęstą masę.Ciasto rozwałkować,pociąć na trójkąty.Na każdym trójkącie położyć trochę nadzienia,zrolować i uformować rogaliki.Ułożyć na posmarowanej tłuszczem blasze,przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.Posmarować rozmąconym jajkiem,posypać siekanymi orzechami i piec w bardzo gorącym piekarniku ( 250-300s.c) około 30 minut.