Sposób przygotowania:
Rogaliki z bakaliami wg Triss
Posiekać migdały i orzechy połączyć z cynamonem, wymieszać, dodawać po łyżce miodu, aby utworzyć gęstą masę. Wyrobić ciasto: do mąki dodać olej i wodę, cukier, proszek do pieczenia i sok z cytryny. Gotowe ciasto dzielić na mniejsze części, uformować każdą na mały, trójkątny placek
układać łyżeczką porcję nadzienia i zwijać ciasto nadając kształt rogalika. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć rogaliki, posmarować żółtkiem. Piec ok. 20-25 min. w temp. 170 st. C.
układać łyżeczką porcję nadzienia i zwijać ciasto nadając kształt rogalika. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć rogaliki, posmarować żółtkiem. Piec ok. 20-25 min. w temp. 170 st. C.