Sposób przygotowania:
Rogaliki z dżemem aroniowym
Do misy wsypałam mąkę i zrobiłam dołek . W ciepłym mleku rozrobiłam drożdże i wlałam je do dołka w mącę . Delikatnie zamieszałam i powstała zawiesina. Zostawiłam pod ściereczką na 15 minut. Rozpuściłam margarynę , dodałam do niej miód aby się rozpuścił. Kiedy margaryna ostygła dodałam do mąki . Wsypałam cukier i wyrobiłam ciasto . Zostawiłam wyrobione ciasto na godzinę pod ściereczką. Po tym czasie podzieliłam je na cztery części i zostawiłam na następne 30 minut. Każdą część wałkowałam na kolo i kroiłam na 8 części. Na każdy trójkąt kładłam łyżeczkę dżemu z aronii i zwijałam. Na blaszkę wyłożyłam papier do pieczenia i kładłam zwinięte rogaliki. Smarowałam rozbełtanym jajem i piekłam 25 minut w 170 stopniach