Sposób przygotowania:
rogaliki z nutellą...
Drożdże rozrobić z 3/4 szklanką ciepłego mleka, ze szklanką maki i łyzką cukru , mieszamy na jednolita masę i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę. W tym czasie rozpuszczamy 3/4 margaryny w rondelku i zostawiamy do wystygnięcia. 4 jajka oddzielamy-żółtko od białka, do żółtek dodajemy 2 całe jajka, 6 łyżek cukru i ucieramy. Kiedy rozczyn podwoi swoja objętość dodajemy utarte jajka, sól , reszte mleka i reszte maki i wyrabiamy. W momencie gdy ciasto zacznie się odklejać od ręki dodajemy rozpuszczoną jeszcze letnią margaryne i wyrabiamy około 10 min . Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 1godz . Wałkujemy i wycinamy trójkąty. Na środek kazdego nakładamy nutelle, zawijamy tak aby nutella nie wypłyneła. Blaszke natłuszczamy margaryna, ukladamy rogaliki i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy 15min w 200 stopniach. Rogaliki sypiemy cukrem pudrem lub lukrem własnej roboty.