lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Rogaliki z porowym farszem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rogaliki z porowym farszem

Rogaliki z porowym farszem

Składniki:

Rogaliki z porowym farszem

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki z porowym farszem
Ugotuj ziemniaki.Zmiel je w maszynce do mięsa.Ziemniaki wymieszaj z miękkim masłem oraz mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle.Dodaj do tego pokrojone pory.Dopraw solą i pieprzem.Chwilę podsmaż i ostudź farsz.Z ciasta wykrawaj trójkąty, na każdym z nich kładź porcję farszu. Zwijaj rogaliki które posmaruj białkiem i piecz w piekarniku o temperaturze 180 st.C