Sposób przygotowania:
rogaliki z powidłami wg lipka02
make przesiej dodaj rozkruszone drożdże łyżeczkę cukru i letniego mleka.Czekaj aż wyrośnie potem dodaj jajka rozpuszczone mało i pozostałe mleko.
Rodzynki zalej rumem razem z orzechami dodaj do sliwkowych powideł.Dopraw cynamonem. Z ciasta wykrawaj kółeczka o średnicy około 8 cm na środek nakładaj farsz i formuj je w rogaliki.Smaruj mlekiem i roztrzepanym jajkiem piecz 25 min w temp do 180 stopni.Po upieczeniu posyp cukrem pudrem
Rodzynki zalej rumem razem z orzechami dodaj do sliwkowych powideł.Dopraw cynamonem. Z ciasta wykrawaj kółeczka o średnicy około 8 cm na środek nakładaj farsz i formuj je w rogaliki.Smaruj mlekiem i roztrzepanym jajkiem piecz 25 min w temp do 180 stopni.Po upieczeniu posyp cukrem pudrem