pinecha

pinecha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Rolada

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Cienki i chudy płat boczku posypujemy z każdej strony, solą, pieprzem, papryką, majerankiem ...

Rolada

Składniki:

Rolada

 

Sposób przygotowania:

Rolada
Cienki i chudy płat boczku posypujemy z każdej strony, solą, pieprzem, papryką, majerankiem i cienkimi plasterkami czosnku oraz suszonymi grzybami. Teraz zwijamy boczuś w jak najcieńszą roladę i wiążemy go dratwą, tak przygotowane mięsko może poleżeć w zaciszu naszej lodówki nawet 24 godzinki. Teraz najprzyjemniejsza część, nasz boczuś wstawiamy do piekarnika, najpierw na jakieś ½ godzinki i 120 °C, następnie na godzinkę w temperaturce 160° C. - czas pieczenia jest różny i zawsze zależy od grubości mięsa tego typu mięsko można piec w rękawie wtedy jest soczyste w razie czego trzeba wydłużyć czas pieczenia :-P



http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=218#p218

Tagi:

grzyby rolada