Sposób przygotowania:
Rolada
Cienki i chudy płat boczku posypujemy z każdej strony, solą, pieprzem, papryką, majerankiem i cienkimi plasterkami czosnku oraz suszonymi grzybami. Teraz zwijamy boczuś w jak najcieńszą roladę i wiążemy go dratwą, tak przygotowane mięsko może poleżeć w zaciszu naszej lodówki nawet 24 godzinki. Teraz najprzyjemniejsza część, nasz boczuś wstawiamy do piekarnika, najpierw na jakieś ½ godzinki i 120 °C, następnie na godzinkę w temperaturce 160° C. - czas pieczenia jest różny i zawsze zależy od grubości mięsa tego typu mięsko można piec w rękawie wtedy jest soczyste w razie czego trzeba wydłużyć czas pieczenia :-P
http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=218#p218
http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=218#p218
misia53
lalunia
ula55