Agusia74

Agusia74

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Rolada

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna i nie za słodka/

Rolada

Składniki:

Rolada

 

  • Biszkopt
  • 4 jajka
  • pół szklanki cukru
  • po 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • Dodatkowo
  • bita śmietana
  • powidła lub dżem
  • czekolada lub wiórki czekoladowe
  • i wiórki kokosowe

 

Sposób przygotowania:

Rolada
Białka ubić, dodać cukier, żółtka i mąkę z proszkiem. Ciasto wylać na blaszkę do rolad. Upiec w temp 180 stopni przez ok 20 - 25 minut. Po upieczeniu wyciągnąć ciasto i jeszcze ciepłe zwinąć w ściereczce i zostawić do ostygnięcia. Teraz bierzemy rozwijamy biszkopt i smarujemy go powidłem lub dżemem na to dajemy bita śmietanę i posypujemy pokrojona czekoladą lub wiórkami czekoladowymi. Całość zawijamy i wierzch smarujemy tym samym powidłem wierzch posypujemy kokosem i czekoladą .