Sposób przygotowania:
Rolada ala wuzetka
Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy je z cukrem pudrem. Suche składniki mieszamy ze sobą i dodajemy stopniowo do masy jajecznej. Masa będzie bardzo gęsta. Białka ubijamy na sztywną pianę i mieszamy ostrożnie z resztą ciasta. Ciasto wylewamy na blaszkę, pieczemy około 19 minut w 180 stopniach. Gorące ciasto wykładamy na ściereczkę obsypaną cukrem pudrem i ciasno zwijamy. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło ucieramy do białości z cukrem pudrem i aromatem, Dodajemy kefir i miksujemy chwilkę do połączenia składników. Krem bardzo łatwo jest zważyć. Można kefir wmieszać łyżką drewnianą. Kremem smarujemy płat ciasta i odstawiamy do lodówki. Podajemy posypaną cukrem pudrem. Smacznego :)
monikaT83
edytaha
iziona
czekoladka_m
kołczu
bietka