Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Rolada ala wuzetka

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszna rolada, która smakiem przypomina znane ciasto Wuzetka. Można podać ją z bitą śmietaną, ozdobioną miętą.

Rolada ala wuzetka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolada ala wuzetka

 

Sposób przygotowania:

Rolada ala wuzetka
Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy je z cukrem pudrem. Suche składniki mieszamy ze sobą i dodajemy stopniowo do masy jajecznej. Masa będzie bardzo gęsta. Białka ubijamy na sztywną pianę i mieszamy ostrożnie z resztą ciasta. Ciasto wylewamy na blaszkę, pieczemy około 19 minut w 180 stopniach. Gorące ciasto wykładamy na ściereczkę obsypaną cukrem pudrem i ciasno zwijamy. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło ucieramy do białości z cukrem pudrem i aromatem, Dodajemy kefir i miksujemy chwilkę do połączenia składników. Krem bardzo łatwo jest zważyć. Można kefir wmieszać łyżką drewnianą. Kremem smarujemy płat ciasta i odstawiamy do lodówki. Podajemy posypaną cukrem pudrem. Smacznego :)
Rolada ala wuzetka
Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy je z cukrem pudrem
Rolada ala wuzetka
Suche składniki mieszamy ze sobą i dodajemy stopniowo do masy jajecznej.
Rolada ala wuzetka
Białka ubijamy na sztywną pianę i mieszamy ostrożnie z resztą ciasta.
Rolada ala wuzetka
Miękkie masło ucieramy do białości z cukrem pudrem i aromatem,