Sposób przygotowania:
Rolada biszkoptowa
Przygotowanie:
Z białek ubić dokładnie pianę,usztywnić ją z dodatkiem cukru,po czym dodawać,stale ubijając,po jednym żółtku i wsypać po trochu przesianą mąkę.
Masę dokładnie wymieszać,wylać na blachę na grubość 2 centymetrów,wstawić do piekarnika i upiec na złoty kolor.
Na stolnicę położyć czystą serwetkę lub papier pergaminowy,wyłożyć upieczone ciasto,ściśle zwinąć dokładnie w rulon i zawinięte w serwetkę pozostawić do wystygnięcia.Zimną roladę po odwinięciu z serwetki posmarować marmoladą lub masami np.maślanymi,zwinąć ponownie,posypać cukrem pudrem i pokrajać na ukośne kawałki
smacznego
Z białek ubić dokładnie pianę,usztywnić ją z dodatkiem cukru,po czym dodawać,stale ubijając,po jednym żółtku i wsypać po trochu przesianą mąkę.
Masę dokładnie wymieszać,wylać na blachę na grubość 2 centymetrów,wstawić do piekarnika i upiec na złoty kolor.
Na stolnicę położyć czystą serwetkę lub papier pergaminowy,wyłożyć upieczone ciasto,ściśle zwinąć dokładnie w rulon i zawinięte w serwetkę pozostawić do wystygnięcia.Zimną roladę po odwinięciu z serwetki posmarować marmoladą lub masami np.maślanymi,zwinąć ponownie,posypać cukrem pudrem i pokrajać na ukośne kawałki
smacznego