krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Rolada biszkoptowa 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo dobre polecam wszystkim

Rolada biszkoptowa 2

Składniki:

Rolada biszkoptowa 2

 

  • ciasto

 

  • 10 dag mąki
  • 10 dag cukru
  • 4 jajka
  • torebka budyniu waniliowego (na 0,5 i)
  • torebka cukru waniliowego

 

  • na krem z budyniu
  • 250 ml mleka
  • 20 dag masta
  • torebka budyniu waniliowego
  • po 2 łyżki kakao i cukru

 

  • na krem z czekolady

 

  • 10 dag czekolady Goplana Klasyczna Gorzka
  • 5 dag masta
  • do dekoracji
  • kakao

 

Sposób przygotowania:

Rolada biszkoptowa 2
Ubij białka, dodaj potowę cukru i ubijaj, aż piana stanie się lśniąca. Źóttka utrzyj z resztą cukru i cukrem waniliowym. Potącz obie masy z mąką i budyniem. •Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 12 min w temp. 200°C. Po upieczeniu przełóż na wilgotną ściereczkę, usuń papier. •Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotuj gęsty budyń. Mieszając, ostudź. Następnie ucieraj, dodając po kawałku miękkie masło i kakao. •Czekoladę Klasyczną Gorzką Goplany rozpuść w kąpieli wodnej i połącz z masłem. Masą posmaruj biszkopt. Na niej rozprowadź krem budyniowy. Ostrożnie zwiń roladę. Ochłodź i oprósz kakao.