Sposób przygotowania:
Rolada biszkoptowa z galaretką
Galaretki dokładnie rozpuścić w 1/2 litra gorącej wody. Zostawić do stężenia.
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i ubijać razem z białkami. Wsypać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać delikatnie łyżką. Wylać na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika w 180 st. Piec ok. 15 minut.
Wyjąć ciasto, przykryć ściereczką i odwrócić blaszkę do góry dnem. Zdjąć papier. Ciasto natychmiast luźno zwinąć razem ze ściereczką.
Po ostygnięciu, delikatnie rozwinąć roladę, wylać dobrze tężejącą galaretkę i zwinąć ponownie, pozostawiając do stężenia.
Roladę można nadziewać również innym ulubionym nadzieniem.
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i ubijać razem z białkami. Wsypać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać delikatnie łyżką. Wylać na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika w 180 st. Piec ok. 15 minut.
Wyjąć ciasto, przykryć ściereczką i odwrócić blaszkę do góry dnem. Zdjąć papier. Ciasto natychmiast luźno zwinąć razem ze ściereczką.
Po ostygnięciu, delikatnie rozwinąć roladę, wylać dobrze tężejącą galaretkę i zwinąć ponownie, pozostawiając do stężenia.
Roladę można nadziewać również innym ulubionym nadzieniem.
Sarenka
Dorcia
misia14
luna
góralka
Nie Luno, nic ci się nie rozleci! Gwarantuję! To się robi wszystko błyskawicznie. Trzeba tylko nakładać na biszkopt dość mocno stężoną galaretkę. Zachęcam do wypróbowania.
grazka
Prosze,jaki piekny biszkopcik.
msewka
góralka
Oj! Żal Msewko! Żal!
bogusia1
misia53
ewa19614
montajka
ewa19614
zofijka