Sposób przygotowania:
Rolada cielęca z włoską kapustą i papryką
Mięso oczyszczamy, a następnie rozkrawamy, tak by powstał płat. Delikatnie go rozbijamy. Tak przygotowany oprószamy papryka, solą, pieprzem i vegetą. Całość odstawiamy, najlepiej do chłodu przykrywając folią aluminiową. Przygotowujemy farsz. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pokrojoną rumienimy na oleju. Między czasie kapustę oczyszczamy i szatkujemy. Rozdrobnioną dodajemy do cebuli. Smażymy razem około 5 minut, podlewając bulionem. Między czasie umytą i pozbawioną nasion paprykę kroimy w paseczki. Pokrojoną dodajemy do kapusty. Całość podgrzewamy do momentu jak warzywa staną się półmiękkie. Farsz doprawiamy do smaku, zdejmujemy z ognia i studzimy. Przestudzony farsz nakładamy na przygotowany płat mięsa. Zwijamy roladę, którą obwiązujemy nicią. Gotową przekładamy na blaszkę do pieczenia. Całość oprószamy przyprawami, nacieramy olejem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 60 minut w 180°C. Gotową roladę kroimy w plastry i podajemy (Przed pokrojeniem zdejmujemy sznurek).