goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Rolady cielęce ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Moje kolejne propozycje rolad, tym razem cielęce.

Rolady cielęce ze szpinakiem

Składniki:

Rolady cielęce ze szpinakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Rolady cielęce ze szpinakiem
Mięso oczyszczamy, osuszamy. Nacieramy przyprawami i smarujemy warstwą szpinaku uprzednio podduszonym na maśle wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na szpinaku układamy po plasterku bekonu. Rolujemy roladki, spinamy wykałaczkami. Roladki obsmażamy na oleju z każdej strony, zalewamy je bulionem i dusimy kilka minut. Następnie wyjmujemy roladki i zaprawiamy sos mąką wymieszaną ze śmietanę. Sos doprawiamy do smaku.

Tagi:

szpinak