Sposób przygotowania:
Rolada cielęca
Plaster mięsa zalewamy winem z octem, solą, pieprzem, posiekanym tymiankiem i natką.
Odstawiamy na kilkanaście minut (żeby się przegryzło)
Osobno mieszamy bułkę tartą, ćwiartki jajek i posiekaną przysmażoną cebulę na maśle.
Wyjmujemy mięso z zalewy, osuszamy (ja osuszam ściereczką)
i smarujemy mieszaniną bułki, jajek i cebuli.
Po środku kładziemy marchewki oraz papryki.
Zwijamy roladę (ale nie zbyt mocno)! podwijając do środka brzegi, aby nadzienie nie wydostało się na zewnątrz. Zaszywamy i gotujemy w bulionie co najmniej godzinę.
Kiedy rolada będzie miękka wyjmujemy ją z garnka i obciążamy deseczką. Podajemy kiedy wystygnie:)
Odstawiamy na kilkanaście minut (żeby się przegryzło)
Osobno mieszamy bułkę tartą, ćwiartki jajek i posiekaną przysmażoną cebulę na maśle.
Wyjmujemy mięso z zalewy, osuszamy (ja osuszam ściereczką)
i smarujemy mieszaniną bułki, jajek i cebuli.
Po środku kładziemy marchewki oraz papryki.
Zwijamy roladę (ale nie zbyt mocno)! podwijając do środka brzegi, aby nadzienie nie wydostało się na zewnątrz. Zaszywamy i gotujemy w bulionie co najmniej godzinę.
Kiedy rolada będzie miękka wyjmujemy ją z garnka i obciążamy deseczką. Podajemy kiedy wystygnie:)
Pyza
Henia
Henia
Uwaga! Stawia 1 każdemu kto skomentuje jej przepis!
Henia
użytkownik margolbn przyznał się na forum (adres postu na życzenie) do tego, że ma 3 konta na Gotujmy.pl Jest to naruszenie regulaminu i nieuczciwość wobec innych użytkowników ( np. ocenianie z innego konta swoich przepisów)