Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Rolada czekoladowa z budyniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Supcio mniam mniam ^^ Polecam.

Rolada czekoladowa z budyniem

Składniki:

Rolada czekoladowa z budyniem

 

  • 1 szklanka cukier puder,
  • 3 sztuki jaja,
  • 100 ml woda,
  • 2 łyżeczki cukier wanilinowy,
  • 1 szklanka mąka tortowa,
  • 2 łyżki kakao,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia

 

  • Masa:
  • 1 budyń czekoladowy
  • 40-45g margaryny lub masła
  • (tu w zależności czy ktoś woli słodsze czy mniej słodkie) ja dałem około 5 łyżek cukru pudru.
  • 500 ml mleka

Sposób przygotowania:

Rolada czekoladowa z budyniem
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem na sztywną pianę A do ubitej piany dodajemy pozostałe składniki na ciasto. Wszystko dokładnie miksujemy i wylewamy na wyłożoną foremkę papierem i posmarowanym olejem. (FOREMKA PROSTOKĄTNA) To rozsmarowaniu równo ciasta , wstawiamy ciasto do rozgrzanego piekarnika na około 15-17min w temperaturze 200stopni. Po upieczeniu wykładamy biszkopt na ściereczkę i rolujemy. Odkładamy do ostygnięcia. Masa. A kiedy nam rolada stygnie przygotowujemy krem czyli inaczej budyń (zgodnie z informacją na opakowaniu) Po czym dodajemy masło lub margarynę i cukier. Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy na roladę i wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny. Przy podaniu posypujemy roladę kakao. Smacznego!