Sposób przygotowania:
rolada czekoladowo- kokosowa
biszkopt: Białka oddzielamy od żółtka. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Dodajmy żółtka i miksujemy. Następnie dodjamy przesiane kakao, mąkę, proszek do pieczenia i szczypte soli. Mieszamy łyżką. Takie ciasto wylewamy na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenie i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni przez ok 18 minut.
krem: kremówke ubijamy na sztywną pianę warz z cukrem. Nastepnie dodajemy wiórki kokosowe i śmietan fixy i miksujemy.
Taką bitą śmietanę trochę chłodzimy w lodówce.
Biszkopt smarujemy 3/4 bitej śmietany, zawijamy rolade. Na wierzchu smarujemy roladę pozostałą ilością.
Czekoladę rozpuszczamy z wodą w rondelku i polewamy nią roladę. Przechowujemy w lodówce.
krem: kremówke ubijamy na sztywną pianę warz z cukrem. Nastepnie dodajemy wiórki kokosowe i śmietan fixy i miksujemy.
Taką bitą śmietanę trochę chłodzimy w lodówce.
Biszkopt smarujemy 3/4 bitej śmietany, zawijamy rolade. Na wierzchu smarujemy roladę pozostałą ilością.
Czekoladę rozpuszczamy z wodą w rondelku i polewamy nią roladę. Przechowujemy w lodówce.
marietta