SUPERPRZEPIS

Rolada drobiowa nadziana grzybami i camembertem

  • 5
         
ocena: 5/5 głosów: 8
Rolada drobiowa nadziana grzybami i camembertem Więcej zdjęć (5)

Kolejny mój eksperyment, który okazał się strzałem w dziesiątkę. Znakomicie smakuje na ciepło, ale na zimno jest równie pyszna. Sadzę, że zagości na moim świątecznym stole. Jest rewelacyjna i pięknie się prezentuje.

Składniki:

Rolada drobiowa nadziana grzybami i camembertem

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada drobiowa nadziana grzybami i camembertem
Kurki czyścimy. Pieczarki i cebulę kroimy w kosteczkę. Wszystko smażymy na rozgrzanej patelni. Przyprawiamy solą i pieprzem. Filet kroimy na cieńsze płaty. Na desce rozkładamy pierwszy płat, przyprawiamy przyprawą do mięsa, układamy suszone pomidory, grzyby z cebulką i ziołowy ser. Przykrywamy drugim płatem mięsa. Formujemy roladę (boki zakładamy do środka). Mięso posypujemy przyprawą do mięsa. Roladę szczelnie owijamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C przez 40 minut.
Rolada drobiowa nadziana grzybami i camembertem
Etap 1 Kurki czyścimy, pieczarki kroimy w kosteczkę, smażymy z cebulką
Rolada drobiowa nadziana grzybami i camembertem
Etap 2 Na pierwszym płacie układamy suszone pomidory
Rolada drobiowa nadziana grzybami i camembertem
Etap 3 Następnie rozkładamy usmażone grzyby
Rolada drobiowa nadziana grzybami i camembertem
Etap 4 Na wierzch układamy ziołowy camembert