Sposób przygotowania:
Rolada drobiowa z cukinią i dynią
Dynię bez nasion pokroić w grube słupki i blanszować w wodzie z dodatkiem odrobiny soli, ostudzić, wyciąć gwiazdki wykrawaczem dekoracyjnym. Cukinię umyć, pokroić na kawałki i wyciąć gwiazdki takim samym wykrawaczem jak z dyni. W miejsce wyciętego miąższu z cukinii włożyć gwiazdki z dyni. Umyte mięso osuszyć, rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Oprószyć przyprawą jarzynka, pieprzem i natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Ułożyć cukinię, zwinąć jak roladę, zasznurować nitką kuchenną. Ułożyć w formie, skropić olejem i odrobiną wody, posypać papryką i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 40 minut w temp 190-200 stopni, polewając od czasu do czasu powstałym sosem. Z upieczonej rolady usunąć sznurek, pokroić, podawać.