Sposób przygotowania:
Rolada drobiowa z kurkami i natką pietruszki
Filet z kurczaka dokładnie umyć, oczyścić i osuszyć.
Następnie ponacinać i rozbić tłuczkiem na większy płat.
Płat natrzeć przyprawami oraz posypać posiekaną natką pietruszki.
Kurki po dokładnym oczyszczeniu pokroić na mniejsze kawałki.
Cebulę obrać ,pokroić i podsmażyć na maśle, dodać pokrojone kurki i doprawić do smaku pieprzem i solą.
Na płacie rozłożyć farsz z kurek, zwinąć w roladę obwiązać nitką kuchenną, a następnie obtoczyć w mące.
Tak przygotowaną roladę smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony (na wolnym ogniu ) do miękkości mięsa i zrumienienia rolady.
Czas smażenia u mnie około 10 - 15 minut z każdej strony.
Następnie ponacinać i rozbić tłuczkiem na większy płat.
Płat natrzeć przyprawami oraz posypać posiekaną natką pietruszki.
Kurki po dokładnym oczyszczeniu pokroić na mniejsze kawałki.
Cebulę obrać ,pokroić i podsmażyć na maśle, dodać pokrojone kurki i doprawić do smaku pieprzem i solą.
Na płacie rozłożyć farsz z kurek, zwinąć w roladę obwiązać nitką kuchenną, a następnie obtoczyć w mące.
Tak przygotowaną roladę smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony (na wolnym ogniu ) do miękkości mięsa i zrumienienia rolady.
Czas smażenia u mnie około 10 - 15 minut z każdej strony.