Sposób przygotowania:
Rolada drobiowa z papryką,cebulką i mozzarellą
Filet po oczyszczeniu i osuszeniu rozbić tłuczkiem na duży płat.
Oprószyć solą , lekko pieprzem oraz czosnkiem granulowanym.
Następnie posmarować cienko musztardą i na każdym płacie rozłożyć paski papryki czerwonej,poszatkowaną cebulkę zieloną oraz plastry mozzarelli.
Płaty ciasno zwinąć w roladę.
Każdą obtoczyć w mące następnie w rozbełtanym jajku z dodatkiem przyprawy do drobiu a na końcu panierować w bułce tartej.
Roladę włożyć na rozgrzany tłuszcz i smażyć z każdej strony na złoty kolor na małym ogniu.
Podawać z frytkami, ziemniakami z dodatkiem ulubionej surówki.
Oprószyć solą , lekko pieprzem oraz czosnkiem granulowanym.
Następnie posmarować cienko musztardą i na każdym płacie rozłożyć paski papryki czerwonej,poszatkowaną cebulkę zieloną oraz plastry mozzarelli.
Płaty ciasno zwinąć w roladę.
Każdą obtoczyć w mące następnie w rozbełtanym jajku z dodatkiem przyprawy do drobiu a na końcu panierować w bułce tartej.
Roladę włożyć na rozgrzany tłuszcz i smażyć z każdej strony na złoty kolor na małym ogniu.
Podawać z frytkami, ziemniakami z dodatkiem ulubionej surówki.
gusia1000