Sposób przygotowania:
Rolada drobiowo-wieprzowa z majerankiem
Przygotować farsz do rolady. Obrać i pokroić drobno cebulę . Usmażyć ja na złoto na łyżce oleju. Dołożyć do mielonego usmażoną cebulę ,szczyptę soli, pokrojoną natkę , majeranek, majonez , szczyptę pieprzu i odrobinę maggi w płynie. Dokładnie wyrobić . Spróbować i doprawić w miarę potrzeby. Pierś z kurczaka jeśli jest bardzo gruba lekko naciąć ( ostrożnie by nie podzieliła się na kawałki ) i rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa ( przez folię spożywczą ). Na płacie mięsa z piersi ułożyć farsz i owinąć rozklepanym mięsem lekko uciskając i zakrywając wszystkie szczeliny by farsz nie wychodził ( nie wiążemy bo rolada będzie zawinięta w folię ). Posolić i posypać ze wszystkich stron papryką. Na patelni rozgrzać olej . Włożyć ostrożnie roladę i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron . Zdjąć z patelni. Owinąć dokładnie folią spożywczą . Zakręcić końcówki. Ułożyć w garnku do gotowania na parze ( górna część ) i gotować 40 minut od chwili kiedy w dolnym garnku zacznie wrzeć woda .( na małym gazie ). Wyjąć. Zostawić na chwilę by rolada ,, odpoczęła " i nie kruszyła sie przy krojeniu. Odwinąć. Pokroić w grube plastry. Podawać polaną stopionym masłem .