Sposób przygotowania:
Rolada faszerowana kaszą
Z udka wyciąć kość, rozłożyć na desce. Kasze ugotować. Mięso zmielić. Cebulkę pokroić w małe krążki i zeszklić na odrobinie masła. Połączyć kaszę, mięso i cebulę. Przyprawić do smaku. Nałożyć przygotowany farsz na rozłożone na desce mięso. Połączyć boki mięsa i zwinąć w roladkę. Całość spiąć nićmi. Podgotować chwilę. Następnie przełożyć na rozgrzany tłuszcz na patelni i smażyć przez ok. 25 minut z dwóch stron. Polać dowolnym sosem.
![Rolada faszerowana kaszą Rolada faszerowana kaszą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rolada-faszerowana-kasza-304370.jpg)
![Rolada faszerowana kaszą Rolada faszerowana kaszą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rolada-faszerowana-kasza-304371.jpg)
![Rolada faszerowana kaszą Rolada faszerowana kaszą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rolada-faszerowana-kasza-304372.jpg)
![Rolada faszerowana kaszą Rolada faszerowana kaszą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rolada-faszerowana-kasza-304373.jpg)