gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Rolada faszerowana kaszą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zdjęcia może trochę nie za ładne, bo robione telefonem, ale naprawdę polecam, bo smakowało całej rodzinie. Idealne na obiad.

Rolada faszerowana kaszą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolada faszerowana kaszą

 

  • 3 ćwiartki z kurczaka
  • 1 torebka kaszy jęczmiennej
  • 30 dag mięsa mielonego z łopatki
  • 1 duża cebula
  • łyżka margaryny
  • przyprawa typu kucharek; ziarenka smaku
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Rolada faszerowana kaszą
Z udka wyciąć kość, rozłożyć na desce. Kasze ugotować. Mięso zmielić. Cebulkę pokroić w małe krążki i zeszklić na odrobinie masła. Połączyć kaszę, mięso i cebulę. Przyprawić do smaku. Nałożyć przygotowany farsz na rozłożone na desce mięso. Połączyć boki mięsa i zwinąć w roladkę. Całość spiąć nićmi. Podgotować chwilę. Następnie przełożyć na rozgrzany tłuszcz na patelni i smażyć przez ok. 25 minut z dwóch stron. Polać dowolnym sosem.
Rolada faszerowana kaszą
Na sam poczatek mięso rozłożyć na desce.
Rolada faszerowana kaszą
Pomału przygotowywać farsz do napełnienia.
Rolada faszerowana kaszą
Przygotowany farsz wyłożyć na rozłożone na desce mięso.
Rolada faszerowana kaszą
Spiąć ze wszystkich stron i zapiekać na patelni.