Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Rolada Ilony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasto na szybko i na zimno. Czyli propozycja dla osób, które nie lubią piec :)

Rolada Ilony

Składniki:

Rolada Ilony

 

  • 20 dkg margaryny
  • 2 wafle tortowe
  • 1 opakowanie podwójne herbatników
  • 3 łyżki kakao
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 1 galaretka
  • 2 banany
  • 3 łyżki margaryny
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki kakao

Sposób przygotowania:

Rolada Ilony
W rondelku rozpuszczamy KASIĘ, dodajemy cukier puder i kakao. Gdy składniki połączą się dodajemy pokruszone drobno herbatniki, a następnie galaretkę. Wafle układamy na folii spożywczej tak, żeby jeden nachodził na drugi. Wafle smarujemy gorącą masą tak, żeby zdążyły namięknąć. Na końcu układamy obrane banany i zawijamy na kształt rolady. Roladę zawijamy w folię i odstawiamy do zastygnięcia. Przygotowujemy polewę. W rondelku rozgrzewamy 3 łyżki KASI, następnie dodajemy cukier puder. Gdy składniki połączą się dodajemy kakao. Tak przygotowaną polewą polewamy roladę. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi.

Tagi:

rolada