kurka79

kurka79

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Rolada jabłkowa bezglutenowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta w przygotowaniu, smaczna i do tego odpowiednia dla bezglutenowców. Najlepsza jest jeszcze ciepła ale po wystygnieciu również smakuje wyborowo.

Rolada jabłkowa bezglutenowa

Składniki:

Rolada jabłkowa bezglutenowa

 

Sposób przygotowania:

Rolada jabłkowa bezglutenowa

ETAP 1:

Jabłka obrać, pokroić na cząstki a następnie na drobne kawałki. Wyłożyć jabłka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i obsypać cukrem cynamonowym.

ETAP 2:

Rolada jabłkowa bezglutenowa
Białka ubić na sztywno dodac cukier i powtórnie ubić

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno z cukrem. Dodać żółtka i utrzeć na gładko.

ETAP 3:

Do szklanki wsypać wszystkie mąki i proszek do pieczenia i wymieszać po czym wsypać do masy i wymieszać łyżką.

ETAP 4:

Rolada jabłkowa bezglutenowa
Na jabłka wylać ciasto i równo rozprowadzić

Na jabłka wyłożyć ciasto, rozprowadzić by zakryło jabłka i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec 30 min.

ETAP 5:

Rolada jabłkowa bezglutenowa
Ciepłą rolade zwinąć w rulonik

Po upieczeniu ciasto przestudzić i odwrócić jabłkami do góry i zwinąć w rolade. Obsypać cukrem pudrem.