Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Rolada z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Rolada mięsno-serowo-jajeczna z pieczarkami wspaniale smakuje ale i bardzo ładnie się prezentuje dlatego sprawdzi sie na uroczystym obiedzie.

Rolada z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolada z pieczarkami

 

  • 1-2 filetów
  • 30 dag pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 5 jajek
  • 30 dag żółtego sera
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Rolada z pieczarkami
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jajka mieszamy z majonezem dodajemy ser doprawiamy do smaku i mieszamy. Masę wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyrównujemy powierzchnie i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 25 minut. W tym czasie obieramy pieczarki i cebulę. Pieczarki kroimy na plasterki a cebulę siekamy. Całość smażymy na oleju aż woda odparuje doprawiamy do smaku. Fileta przekrawamy na pół rozbijamy delikatnie i doprawiamy z obu stron. Roladę wyciągamy ściągamy delikatnie papier do pieczenia i na tej stronie układamy fileta i pieczarki . Całość zwijamy wzdłuż dłuższego boku i przekładamy do blachy do pieczenia , pieczemy 50 minut w temp 180 stopni. Upieczoną kroimy na plastry i podajemy.
Rolada z pieczarkami
Jajka mieszamy z majonezem dodajemy ser doprawiamy do smaku i mieszamy
Rolada z pieczarkami
Masę wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyrównujemy powierzchnie i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 25 minut.
Rolada z pieczarkami
Roladę wyciągamy ściągamy delikatnie papier do pieczenia i na tej stronie układamy fileta i pieczarki .
Rolada z pieczarkami
pier do pieczenia i na tej stronie układamy fileta i pieczarki . Całość zwijamy wzdłuż dłuższego boku i przekładamy do blachy do pieczenia , pieczemy 50 minut w temp 180stopni.