Sposób przygotowania:
Rolada jajeczno-szpinakowa z łososiem
Jajka ubić z solą i pieprzem. Żółty ser zetrzeć na wiórki i dodać do jajek. Masę wylać na blachę (36cmx36cm) wyłożoną papierem do pieczenia.
Rozmrożony i odciśnięty z wody szpinak wyłożyć na masę jajeczną. Piec w piekarniku w temp. 170 stopni Celsjusza przez ok. 15-20 min. Wystudzić.
Na omlecie rozsmarować serek, położyć plastry łososia i zwijać jak roladę. Zawinąć w folię aluminiową i schłodzić w lodówce ok. 3h.
Rozmrożony i odciśnięty z wody szpinak wyłożyć na masę jajeczną. Piec w piekarniku w temp. 170 stopni Celsjusza przez ok. 15-20 min. Wystudzić.
Na omlecie rozsmarować serek, położyć plastry łososia i zwijać jak roladę. Zawinąć w folię aluminiową i schłodzić w lodówce ok. 3h.