kuchenka

kuchenka

Kucharz
[Przepisów: 8]

Rolada jajeczno-szpinakowa z łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rolada idealna jako przystawka na zimno lub nawet osobne danie.

Rolada jajeczno-szpinakowa z łososiem

Składniki:

Rolada jajeczno-szpinakowa z łososiem

 

Sposób przygotowania:

Rolada jajeczno-szpinakowa z łososiem
Jajka ubić z solą i pieprzem. Żółty ser zetrzeć na wiórki i dodać do jajek. Masę wylać na blachę (36cmx36cm) wyłożoną papierem do pieczenia.

Rozmrożony i odciśnięty z wody szpinak wyłożyć na masę jajeczną. Piec w piekarniku w temp. 170 stopni Celsjusza przez ok. 15-20 min. Wystudzić.

Na omlecie rozsmarować serek, położyć plastry łososia i zwijać jak roladę. Zawinąć w folię aluminiową i schłodzić w lodówce ok. 3h.