Beata1835

Beata1835

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Rolada kakaowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zmielić herbatniki , i dalej postępować jak w opisie poniżej

Rolada kakaowa

Składniki:

Rolada kakaowa

 

  • I część :

 

  • 3 paczki herbatników
  • 1 jajko
  • 3 duże łyżki kakao
  • 10 dkg cukru pudru
  • 15 dkg masła

 

  • II część :

 

  • 10 dkg masła
  • 5 dkg kokosu
  • 10 dkg cukru pudru

 

Sposób przygotowania:

Rolada kakaowa
I część :3 paczki herbatników zmielić w maszynce, dodać 1 jajko, 3 duże łyżki kakao, 10 dkg cukru pudru i 15 dkg masła II część :10 dkg masła, 5 dkg kokosu, 10 dkg cukru pudru wymieszać razem. Pierwszą część rozwałkować na pergaminie , nałożyć część 2 , zwinąć w rulon i włożyć do lodówki.