Sposób przygotowania:
Rolada kakaowa z galaretką
Ciasto Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wysmarować papier tłuszczem, wylać ciasto na papier. Włożyć blachę do nagrzanego piekarnika, piec w 180 stop do zrumienienia ciasta. Gdy rolada jest upieczona, zdjąć papier i zwinąć roladę w rulon. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić do całkowitego stężenia. Pokroić galaretkę w paski. KREM Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubić z cukrem na sztywno. Do ubitej śmietany dodawać po łyżce serka mascarpone, dalej ubijać. Ciasto rozwinąć, posmarować kremem, ułożyć paski galaretki na brzegu ciasta i ciasno zwinąć w roladę. Włożyć do lodówki .