iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Rolada ze schabu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

To jedno z moich popisowym dań. Jest miękkie, soczyste i bardzo aromatyczne. Możemy podawać też na zimno.

Rolada ze schabu

Składniki:

Rolada ze schabu

 

  • 1 duży plaster schabu,
  • 200 dag mięsa mielonego drobiowego,
  • kilka pasków czerwonej papryki,
  • duży słupek sera żółtego,
  • 2 limonki,
  • łyżka papryki ostrej,
  • ząbek czosnku,
  • łyżka majonezu,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Rolada ze schabu
Schab rozcinamy na duży gładki plaster, nacieramy rozgniecionym czosnkiem, majonezem, sokiem z limonki solą i posypujemy papryką. Układamy na brzegu paprykę oraz ser, całość smarujemy grubo mięsem mielonym zwijamy, związujemy nitkami. Obsmażamy i pieczemy 2 godz w temp 160 stopni. Jest pyszna, dzięki mięsu mielonemu drobiowemu jest ścisła i nie rozlatuje się przy krojeniu.