oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Moje rolady z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gdy zbloża sie weekend warto zjeść coś innego niż zwykły kotlet.

Moje rolady z pieczarkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Moje rolady z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Moje rolady z pieczarkami
Schab umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w plastry po 150g każdy i rozbić tłuczkiem do mięsa przez folie spożywczą. Pieczarki świeże oczyścić szczotką z zanieczyszczeń oraz umyć pod bieżącą wodą. Pokroić drobno i usmażyć na małej ilości margaryny. Gdy z pieczarek wyparuje już nadmiar wody, doprawić solą i pieprzem. Do dużej miski dać mięso mielone oraz przestudzone już i podsmażone pieczarki. Wymieszać dokładnie oraz doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz dzielimy na 10 części. Rozbite wcześniej mięso ze schabu rozkładać na desce i nakładać na każdy rozbity kawałek jedną porcje farszu. Zwijamy w rolady, dużą patelnie lub rondel stawiamy na piecu z pozostała częścią margaryny i mocno rozgrzewamy. Gdy już jest gorąca układamy rolady zakładką do dołu i podsmażamy rolady z każdej strony, gdy już są rumiane dodajemy pokrojone warzywa. Posypujemy mieloną papryką oraz dajemy liść i ziele angielskie. Jak mamy coś wędzonego np, skóry z boczku można dodać do duszenia. Podlewamy wodą i dusimy około 1 godz i 30 minut. Gdy już są miękkie można je wyciągnąć, sos przelać przez sito do innego garnka i zagęścić go zawiesiną z mąki i wody.
Moje rolady z pieczarkami
Cały aromat wychodzi z rondla gdy one sie duszą.