Sposób przygotowania:
Rolada malinowa wg Marty
W miseczce białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia przesianą przez sitko. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 15 min w 180 stopniach. Ściereczkę posypać cukrem pudrem, na nią wyłożyć upieczony biszkopt i zwinąć w rulon.
Krem:
Żelatynę rozrobić z gorącą wodą. Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem i żelatyną. Wymieszać z malinami. Wyłożyć śmietanę i zwinąć w rulon, pozostawić do całkowitego stężenia. Następnie polukrować.
Krem:
Żelatynę rozrobić z gorącą wodą. Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem i żelatyną. Wymieszać z malinami. Wyłożyć śmietanę i zwinąć w rulon, pozostawić do całkowitego stężenia. Następnie polukrować.