Sposób przygotowania:
Rolada orzechowa.
Jaja umyć,wbić do misy,dodać cukier,ukręcić pałką,dosypać mąki z proszkiem do pieczenia,wymieszać ponownie.Ciasto wylać do natłuszczonej prostokątnej formy i wysypanej bułką tartą lub kaszą manną.Piec w nagrzanym do 180 st.C piekarniku przez 20 min.Po upieczeniu wyjąć,przełożyć ciasto na wilgotną lnianą ściereczkę,po czym powoli zwinąć w roladę .Odłożyć do wystygnięcia.Międzyczasie ubić kremówkę,dodając fix oraz cukier waniliowy oraz schłodzić 40 min..Orzechy utłuc,obrać i posiekać.Potem rozwinąć ściereczkę z biszkoptem i łopatką rozsmarowywać po powierzchni całą śmietanę,posypać trzema rodzajami orzechów,a potem ponownie zwinąć biszkopt w ściereczce i zawinąć ją po obu końcach rolady.Odstawić ponownie roladę w chłodne miejsce na godzinę.Potem delikatnie zdjąć z rolady ściereczkę,a ciasto pokroić i podawać na talerzykach deserowych z widelczykami do ciast z kremem.