Sposób przygotowania:
Rolada orzechowa z kremem cytrynowym
Oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier i dokładnie ubijamy, aż cukier się rozpuści. Wsypujemy cukier wanilinowy i dodajemy żółtka. Dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy mąką i drobno posiekane orzechy. Delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem, delikatnie wygładzamy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 15 minut. Upieczone, ciepłe ciasto wykładamy na ściereczkę i zawijamy wraz z ściereczką w roladę. Śnieżki ubijamy z mlekiem. na sztywną. Następnie dodajemy tężejącą cytrynową galaretkę (rozpuszczoną w 1 szkl gorącej wody) i dokładnie mieszamy. Wystudzony biszkopt rozwijamy, usuwamy ściereczkę i smarujemy kremem. Delikatnie zwijamy. Odstawiamy w chłodne miejsce. Smacznego.