Sposób przygotowania:
Rolada szpinakowa z łososiem
Na patelni roztopić masło, dodać mrożony szpinak, smażyć go na małym ogniu do momentu odparowania wody .Dodać czosnek przeciśnięty przez praską, doprawić do smaku solą i pieprzem, smażyć jeszcze przez 5 minut.
Szpinak przełożyć na sitko, żeby odcedzić nadmiar wody. Do ostygniętego szpinaku dodać żółtka i zmiksować, na końcu dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać.
Formę do pieczenia rolady wyłożyć papierem do pieczenia i rozsmarować ciasto. Piec 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Ser feta i setek chrzanowy wymieszać razem i doprawić chrzanem do smaku.
Ciasto szpinakowe posmarować serkiem i ułożyć plastry wędzonego łososia .Roladę zwinąć dość ciasno i zawinąć ja w folię aluminiową. Na noc wstawić do lodówki.
Szpinak przełożyć na sitko, żeby odcedzić nadmiar wody. Do ostygniętego szpinaku dodać żółtka i zmiksować, na końcu dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać.
Formę do pieczenia rolady wyłożyć papierem do pieczenia i rozsmarować ciasto. Piec 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Ser feta i setek chrzanowy wymieszać razem i doprawić chrzanem do smaku.
Ciasto szpinakowe posmarować serkiem i ułożyć plastry wędzonego łososia .Roladę zwinąć dość ciasno i zawinąć ja w folię aluminiową. Na noc wstawić do lodówki.