Sposób przygotowania:
Rolada dyniowa
Do miski wsypujemy mąkę pszenną i z orzeszków, proszek do pieczenia, cynamon, imbir i gałkę wymieszać suche składniki.
Ubijamy białka z cukrem.
Do pure dyniowego dajemy żółtka mieszamy wsypujemy wymieszane mąki mieszamy na koniec dodajemy ubite białka mieszamy delikatnie.
Blachę 25/40 cm wykładamy papierem wylewamy masę wyrównujemy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 15 st i pieczemy około 30 minut.
Gorący biszkopt zwijamy w roladę w ściereczkę kuchenną studzimy.
Żelatynę zalewamy wodą zimną mieszamy aż napęcznieje zalewamy wrzątkiem mieszamy i studzimy.
Serek śmietankowy mieszamy z dzemem dyniowym i sokiem cytrynowym.
Ubijamy śmietanę z cukrem pod koniec ubijania wlewamy żelatynę na koniec dodajemy wymieszany serek.
Biszkopt dyniowy rozwijamy, smarujemy kremem i zwijamy.
Górę smarujemy pozostałym kremem i dekorujemy dowolnie.
Ciasto wkładamy do lodówki aby masa dobrze zastygła.
POLECAM!!!!
Ubijamy białka z cukrem.
Do pure dyniowego dajemy żółtka mieszamy wsypujemy wymieszane mąki mieszamy na koniec dodajemy ubite białka mieszamy delikatnie.
Blachę 25/40 cm wykładamy papierem wylewamy masę wyrównujemy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 15 st i pieczemy około 30 minut.
Gorący biszkopt zwijamy w roladę w ściereczkę kuchenną studzimy.
Żelatynę zalewamy wodą zimną mieszamy aż napęcznieje zalewamy wrzątkiem mieszamy i studzimy.
Serek śmietankowy mieszamy z dzemem dyniowym i sokiem cytrynowym.
Ubijamy śmietanę z cukrem pod koniec ubijania wlewamy żelatynę na koniec dodajemy wymieszany serek.
Biszkopt dyniowy rozwijamy, smarujemy kremem i zwijamy.
Górę smarujemy pozostałym kremem i dekorujemy dowolnie.
Ciasto wkładamy do lodówki aby masa dobrze zastygła.
POLECAM!!!!
Bo
gusia1000