Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Rolada serowa

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Połączenie sera żółtego z topionym i warzywami

Rolada serowa

Składniki:

Rolada serowa

 

  • 370 g sera żółtego
  • 3 łyżki mrożonego groszku
  • 1/4 papryki żółtej
  • 1/4 papryki zielonej
  • 1/4 papryki czerwonej
  • 300 g śmietankowego serka topionego
  • 80 g szynki konserwowej

Sposób przygotowania:

Rolada serowa
Serek topiony rozgnieść widelcem i rozmieszać z pokrojonymi w kostkę paprykami i podobnie pokrojoną szynką.Groszek wrzucić na wrzącą lekko osoloną wodę i gotować ok.6-8 min.Odcedzić i wystudzić.Kostkę sera żółtego zalać zimną wodą i zagotować po czym wyłączyć ogień i trzymać w gorącej wodzie ok. 15 min.Po tym czasie wodę wylać,a ser wyłożyć na stolnicę i szybko rozwałkować w prostokąt.Rozsmarować nadzienie z serka topionego,posypać groszkiem i zrolować.Zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki,aby ser żółty na powrót zesztywniał.Przed podaniem kroić w cienkie plastry.Rolada z sera żółtego to znakomity, kolorowy dodatek do kanapek.