Sposób przygotowania:
Rolada serowa
Serek topiony rozgnieść widelcem i rozmieszać z pokrojonymi w kostkę paprykami i podobnie pokrojoną szynką.Groszek wrzucić na wrzącą lekko osoloną wodę i gotować ok.6-8 min.Odcedzić i wystudzić.Kostkę sera żółtego zalać zimną wodą i zagotować po czym wyłączyć ogień i trzymać w gorącej wodzie ok. 15 min.Po tym czasie wodę wylać,a ser wyłożyć na stolnicę i szybko rozwałkować w prostokąt.Rozsmarować nadzienie z serka topionego,posypać groszkiem i zrolować.Zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki,aby ser żółty na powrót zesztywniał.Przed podaniem kroić w cienkie plastry.Rolada z sera żółtego to znakomity, kolorowy dodatek do kanapek.
elzbieta8960
Sarenka
Wiola8
Natala1210
luna
marek259