gabix

gabix

Kucharz
[Przepisów: 10]

Rolada serowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dobry dodatek do chleba łatwy w przygotowaniu.

Rolada serowa

Składniki:

Rolada serowa

 

  • 65 dag zółtego sera najlepiej w kawałku,
  • 2 serki topione kremowe,
  • 1/2 kostki masła,
  • 3 jajka ugotowane na twardo,
  • 45 dag kiełbasy,
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Rolada serowa
Gotujemy taką ilość wody by ser był przykryty w garnku. Wkładamy ser na 45 min. Serki ucieramy z masłem, dodajemy kiełbasę oraz jajka. Wszystkie składniki dodajemy do masy. Żółty ser należy wyciągnąć z garnka i rozwałkowujemy go. Nakładamy do środka farsz i szybko zwijamy. Roladę należy zawinąć w folię. Tak przygotowaną roladę wkładamy na noc do lodówki.