Sposób przygotowania:
Rolada serowa z pieczarkami 2
1. Jajka ubić, dodać majonez i start żółty ser. Wymieszać wszystko. Masę wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i upiec, ok. 20 - 30min. w temp. 180 ºC, aby się zrumieniło. 2.Farsz:Pieczarki oczyścić, umyć i drobno pokroić. Na patelni zeszklić wcześniej posiekaną cebulę, dodać pieczarki, pieprz i sól, podusić ok. 10min. Fileta umyć, pokroić i rozbić, jak na kotlety. Przyprawić. 3. Na upieczony, jeszcze ciepły placek serowy nałożyć pierś z kurczaka, a na to odsączone pieczarki (można dodać do nich trochę startego żółtego sera, aby miały lepszą konsystencję klejącą) .Całość zawinąć formując roladę, owinąć papierem do pieczenia. Piec w 180ºC jeszcze przez 30-35min. Do zapiekania można użyć mniejszej blachy tzw. „keksówki”.