Sposób przygotowania:
Schab podwójnie grzybowy
Długim nożem nacinamy schab w dwóch miejscach tworząc kieszonki. W środek pierwszej wpychamy upieczone z odrobiną soli pieczarki.
Do drugiej wkładamy namoczone dzień wcześniej, podgotowane w osolonej wodzie i zmielone z gotowanym mięsem z kurczaka grzyby leśne.
Schab przekładamy do przygotowanej z oleju i przypraw marynaty i odstawiamy na całą dobę w chłodne miejsce.
W kolejnym dniu przekładamy schab do rękawa, mocno zamykamy i wkładamy do zimnego piekarnika ustawionego na 200 st C na 45 minut.
Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 160 st i pozostawiamy do pieczenia na kolejne 2 godziny.
Upieczony kroimy w plastry i podajemy z dowolnym sosem.
Do drugiej wkładamy namoczone dzień wcześniej, podgotowane w osolonej wodzie i zmielone z gotowanym mięsem z kurczaka grzyby leśne.
Schab przekładamy do przygotowanej z oleju i przypraw marynaty i odstawiamy na całą dobę w chłodne miejsce.
W kolejnym dniu przekładamy schab do rękawa, mocno zamykamy i wkładamy do zimnego piekarnika ustawionego na 200 st C na 45 minut.
Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 160 st i pozostawiamy do pieczenia na kolejne 2 godziny.
Upieczony kroimy w plastry i podajemy z dowolnym sosem.