Agus84

Agus84

Kucharz
[Przepisów: 2]

Książka Kucharska: Kuchnia polska z produktami Hortex

Rolada śląska w wersji light

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Najciekawszą i najbardziej smakowitą jest śląska potrawa zwana roladą.A że zbliża się małymi krokami wiosna czas dbania o kondycję stąd ta wersja light.

Rolada śląska w wersji light

Składniki:

Rolada śląska w wersji light

 

Sposób przygotowania:

Rolada śląska w wersji light
Piersi z kurczaka ubijamy Doprawiamy solą i pieprzem po obu stronach Nakładamy na środek farsz: ugotowane wcześniej brokuły + ogórek Zawijamy w roladę Wstawiamy do piekarnika na 20 minut, temp. 200 stopni Marchewkę trzemy na tarce z grubymi oczkami i dodajemy starte także na tarce jabłko Kalafior gotujemy, następnie blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji (musi przypominać puree) I gotowe :). Smacznego.