Sposób przygotowania:
Rolada śmietankowa
CIASTO: ubić białka z cukrem na sztywno, dodać żółtka, mąkę z proszkiem przesianą przez sitko, olej delikatnie mieszając. Wylać na blachę 38x38. piec ok.15 min.Ściereczkę posypać cukrem pudrem, na nią wyłożyć biszkopt i zwinąć w rulon. KREM:rozrobioną galaretkę wylać na głęboki talerz. Rozrobić w 1/2 szkl gorącej wody 3 łyżki żelatyny, i dodawać powoli do ok. 0,70 l śmietany uprzednio lekko podgrzaannej, dodać cukier puder. Galaretkę pociąć w paski na talerzu.Gdy śmietana będzie już na wpół ztężała , rozwinąć ciasto, położyć śietanę, wzdłuż paski galaretki. Zwinąć ponownie w rulon, pozostawić do całkowitego ztężenia. Resztę kremu wykonać tak samo, i udekorować ciasto, wzłuż rozetkami, paskami, lub poprostu, posya wiórkami.SMACZNEGO!
www.chochla.com
karina866
A co tam parę kilo w tę czy inną stronę:)Kochanego ciała nigdy nie zawiele....
bebetka
jaros26
jovi